NewSolar

NewSolar produceert zelf ook zonnestroom

NewSolar produceert zelf ook zonnestroom

Onlangs hebben de monteurs van NewSolar een nieuwe zonnestroom installatie op het dak van hun eigen kantoor gemonteerd. Als gerenommeerd leverancier van vele zonnepanelen installaties kon dit natuurlijk niet uitblijven.

De installatie bestaat uit 120 zonnepanelen en levert ruim 32000 KWh per jaar op. Er is gekozen om 2 type panelen te installeren. 59 stuks Talesun 275Wp en 61 stuks TrinaSolar 280Wp.

Door deze aan te sluiten op een 33K TL Huawei omvormer met 2 aparte ingangen is het mogelijk om beide type panelen apart te monitoren.

Tevens wordt er gebruik gemaakt van een Powercontrol Unit met slim terugleveren. Een powercontrol unit wordt ingezet als de installatie meer energie op kan leveren dan dat de hoofdzekering kan verwerken. Op het moment dat er geen eigen verbruik is door bijvoorbeeld de verwarmings-installatie of airco, de installatie maximaal teruglevert en hierdoor het vermogen van de hoofdzekering wordt overschreden zal de unit het vermogen van de omvormer reduceren en het terugleveren van energie verminderen.

De installatie levert een besparing van ruim 19000 ton CO2 op.

Inmiddels is er ook een mogelijkheid om deze installatie op een goede manier in realtime te monitoren. Mocht u interesse hebben in de hoeveelheid zonnestroom van deze zonne-energie installatie kunt u op de afbeelding onderaan dit bericht klikken om live mee te kijken.

Heeft u ook interesse in een zonne-energie installatie en zo uw eigen groene zonnestroom op te wekken? Laat uw gegevens achter op ons contact formulier. Dan maken we op een later moment een afspraak. Direct contact? Bel 033-258 7860

Mobiele versie afsluiten