Site pictogram NewSolar

Ik wil mijn ECU opnieuw verbinden met het internet

Bekijk de stappen over hoe de systeemstatusberichten te diagnosticeren.

Ik wil mijn ECU opnieuw verbinden met het internet

Als uw APSystems ECU communicatiemodule niet (meer) met het internet verbonden is dan kunt u deze op verschillende manieren (opnieuw) verbinden met het internet.

Stap 1: Bepaal de verbindingsmethode

Voordat je begint, moet je bepalen hoe je de ECU wilt verbinden met het internet. Je hebt de keuze tussen een bekabelde verbinding met een netwerkkabel of een draadloze verbinding via wifi. Het is belangrijk om rekening te houden met de afstand tot je router en de beschikbaarheid van een stabiel wifi-signaal op de installatielocatie van de ECU.

Stap 2: Verbinding via een netwerkkabel

Als je kiest voor een bekabelde verbinding, zorg er dan voor dat je een Ethernet-netwerkkabel hebt die lang genoeg is om van de ECU naar je router te reiken. Sluit één uiteinde van de kabel aan op de Ethernet-poort van de ECU en het andere uiteinde op een vrije poort van je router. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zal de ECU automatisch proberen verbinding te maken met het internet.

Stap 3: Verbinding via wifi

Indien een bekabelde verbinding niet praktisch is, kun je de ECU verbinden via wifi. Zorg ervoor dat de ECU zich binnen het bereik van je wifi-netwerk bevindt. Ga naar de instellingen van de ECU en zoek naar de wifi-instellingen. Selecteer je wifi-netwerk en voer het wachtwoord in. De ECU zal vervolgens proberen verbinding te maken met het wifi-netwerk en het internet.

Stap 4: Controleer de verbinding

Zodra de ECU verbonden is met het internet, is het raadzaam om de verbinding te controleren. Dit kun je doen door naar het online monitoringplatform van APsystems te gaan en je zonne-energiesysteem te controleren. Je zou nu in staat moeten zijn om real-time gegevens en prestaties van je zonnepanelen te bekijken.

Mobiele versie afsluiten