Site pictogram NewSolar

Ik zie geen opbrengst in de app

Bekijk de stappen over hoe de systeemstatusberichten te diagnosticeren.

Ik zie geen opbrengst in de app

Het kan gebeuren dat de zonnepanelen op 0 of NC staan en geen opbrengst weergeven in de EMA App. In de meeste gevallen is dit te wijten aan een probleem met de internetverbinding. Op dit moment kan de omvormer geen contact maken met het internet, waardoor de zonnepanelen op 0 Wh blijven staan.

Het is belangrijk om op te merken dat het systeem ook NC of 0 kan aangeven tijdens de nacht, late avond of vroege ochtend, omdat het systeem dan aan het opstarten of afsluiten is. Dit kan zelfs gebeuren bij schemering.

Hoe kan het dat mijn omvormer geen internet meer heeft?

In bijna alle gevallen is er sprake van een wijziging binnen jouw netwerk. Hieronder vind je een aantal situaties die we vaak tegenkomen:

  1. Je hebt een nieuwe router gekregen van je internetprovider.
  2. Bij PowerLan-gebruik: Iemand heeft de stekker van de PowerLan eruit gehaald of de netwerkkabel eruit getrokken.
  3. Het WiFi-wachtwoord is veranderd, waardoor het draadloze netwerk niet meer beschikbaar is voor de omvormer.
  4. Je modem heeft een interne update gehad, waardoor de verbinding met de omvormer verbroken is.

Is je ECU verbonden met een netwerkkabel of via WiFi?

Om een oplossing te bieden voor het probleem, is het belangrijk om te weten of je ECU (witte kastje) verbonden is via WiFi of met een internetkabel.

Als je ECU via WiFi is verbonden, volg dan deze stappen om de verbinding te herstellen:

  1. Controleer of de WiFi-verbinding op de omvormer is ingeschakeld. Dit kun je meestal controleren via het display van de omvormer of door de handleiding van de omvormer te raadplegen.
  2. Controleer of het WiFi-wachtwoord op de omvormer overeenkomt met het huidige WiFi-wachtwoord van je netwerk. Als het wachtwoord is gewijzigd, moet je het nieuwe wachtwoord invoeren in de instellingen van de omvormer.
  3. Controleer of er een goede WiFi-verbinding is in de buurt van de omvormer. Als het signaal te zwak is, kun je proberen de omvormer dichter bij de WiFi-router te plaatsen of een WiFi-extender te gebruiken om het signaal te versterken.

Als je ECU via een netwerkkabel is verbonden, volg dan deze stappen om de verbinding te herstellen:

  1. Controleer of de netwerkkabel correct is aangesloten op zowel de omvormer als je router.
  2. Controleer of de netwerkkabel niet beschadigd of los is.
  3. Zorg ervoor dat de netwerkpoort op je router goed functioneert. Je kunt dit controleren door een andere netwerkkabel te proberen of de omvormer op een andere poort aan te sluiten.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds geen opbrengst ziet in de EMA App, neem dan contact op met onze klantenservice. Ons team van experts staat klaar om je verder te helpen en eventuele technische problemen op te lossen.

Mobiele versie afsluiten