Bekijk de stappen over hoe de systeemstatusberichten te diagnosticeren.

Mijn zonnepanelen geven de melding 'NC'

Als je zonnepanelen in de EMA-app de melding ‘NC’ aangeven, betekent dit dat er geen communicatie is tussen de ECU (het witte kastje) en de micro-omvormers op het dak. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige oplossingen voor dit probleem.

Voordat we naar de oplossingen gaan, is het belangrijk om op te merken dat het normaal is dat de micro-omvormers ‘NC’ weergeven wanneer het donker is of bijna donker wordt. Dit wordt pas een probleem als de micro-omvormers tijdens daglicht nog steeds de melding ‘No Communication’ weergeven.

Oplossing 1: Verplaats de ECU naar een hogere locatie Probeer de ECU naar een hogere positie te verplaatsen, zoals naar de zolder. Door de ECU dichter bij de micro-omvormers te plaatsen, kan de communicatie verbeteren. Dit kan helpen bij het overbruggen van eventuele obstakels of interferentie die de communicatie belemmeren.

Oplossing 2: Plaats de ECU dicht bij een raam Het kan helpen om de ECU in de buurt van een raam te plaatsen. Door een raam kan het Zigbee-signaal gemakkelijker doordringen dan door een betonnen muur of andere obstakels. Dit kan de communicatie tussen de ECU en de micro-omvormers verbeteren.

Als deze oplossingen het probleem niet oplossen, is het raadzaam om contact met ons op te nemen.