Site pictogram NewSolar

Onderhoud van mijn zonnepanelen

Onderhoud aan uw zonnepanelen houdt het rendement op peil

Waarom uw zonnepanelen reinigen?

Veel fabrikanten voorzien zonnepanelen van “een zelfreinigende laag”. Hierdoor hecht het vuil minder snel op de zonnepanelen. Na verloop van tijd en door invloed van verschillende weersomstandigheden neemt de werking van deze vuilafstotende coating langzaam af.

Daarom is het raadzaam om uw installatie regelmatig te laten onderhouden en professioneel te laten reinigen. Zo zorgt u ervoor dat uw installatie optimaal blijft presteren.

De geadviseerde onderhoudsfrequentie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de wijze van plaatsing een rol maar ook de omgeving waar uw installatie zich bevindt.

Op een schuin hellend dak (ca. 40 graden) is het in de meeste gevallen genoeg om de installatie om het jaar te laten onderhouden. Door de hoek en het Nederlandse klimaat zorgt de wassende werking van de regen in deze situatie voor het schoonspoelen van de panelen.

Op een plat dak waarbij de panelen in een lage helling worden gemonteerd wordt vaak geadviseerd om de reiniging toch 1 keer per jaar te laten uitvoeren. Door de lage helling spoelt het water minder makkelijk van de panelen waardoor bevuiling aan de onderkant kan ophopen.

Voordeel in dit geval is vaak wel dat de reiniging vaak zelf kan worden uitgevoerd. Let er hierbij wel op dat er geen reinigingsmiddelen worden gebruikt. Gewoon een zachte borstel en water is voldoende om de installatie te reinigen. Reinig de panelen bij voorkeur in de avond wanneer deze niet meer in de (volle) zon liggen.

Bij onze installaties bieden wij ook de mogelijkheid om een onderhoudsovereenkomst te sluiten. Wanneer u hiervoor kiest zullen wij uw installatie op de afgesproken frequentie inspecteren en professioneel reinigen. Wij beschikken over hoogwaardige apparatuur waarmee we eenvoudig en efficiënt uw zonnepanelen kunnen reinigen. De reiniging wordt uitgevoerd door personeel met kennis van Pv-installaties waardoor eventuele visuele gebreken aan de installatie gelijk kunnen worden gedetecteerd.

Interesse? Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden voor uw installatie.

Nog geen klant bij ons? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden die er voor u zijn om ook uw zonne-energie systeem optimaal te laten renderen door controle en onderhoud te plegen op uw zonne-energie installatie.

Mobiele versie afsluiten