Samen schone energie opwekken

Postcoderoos projecten

NewSolar neemt het initiatief om in 2018 een aantal postcoderoos projecten te initiëren. Overweegt u een dergelijk initiatief te starten dan kunt u ons benaderen voor gespecialiseerde expertise. Laat een bericht achter op onze contactpagina en wij nemen spoedig contact met u op. Voor meer informatie over postcoderoosprojecten verwijzen we naar de site hieropgewekt.nl

Wat is een postcoderoos project

De postcoderoosregeling komt voort uit het Energieakkoord 2013 en is bedoeld om de opwekking van lokale en duurzame energie te stimuleren. Met de postcoderoos regeling krijgen lokale bewoners de mogelijkheid gezamenlijk in een coöperatie of vereniging van eigenaren te investeren in duurzame energie. In ruil hiervoor krijgen de deelnemers een korting op de energienota. Deelnemers in een energie-coöperatie zijn tot maximaal 10.000 kWh vrijgesteld van energiebelasting.

Een postcoderoos project is ideaal voor zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn immers overal te plaatsen, mits ze op het zuiden gericht kunnen worden en weinig last van schaduw hebben. Het ligt daarom in de verwachting dat er veel coöperaties opgezet gaan worden die met zonnepanelen lokaal energie gaan opwekken.

zonnepanelen_postcoderoosproject_newsolar
Postcoderoos projecten via NewSolar