Zonnepanelen op een schuin dak

Zonnepanelen op een schuin dak

Zonnepanelen passen eigenlijk op ieder dak. Echter voor een schuin dak zijn zonnepanelen extra geschikt. Op een schuin dak staan ze namelijk al onder een hoek naar de zon gedraaid. Het plaatsen van panelen op een schuin dak is een prima manier om ervoor te zorgen dat uw zonne-energie installatie goed rendeert.

Overweegt u om zonnepanelen te plaatsen op uw woning en vraagt u zich af of dit mogelijk is op een schuin dak? Of bent u het al van plan en zoekt u meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat? Wij vertellen u graag alle ins en outs over het installeren van panelen.

Opstelling en bevestiging van zonnepanelen op een schuin dak

Het installeren van panelen op een schuin dak kunt u het beste door een vakman laten uitvoeren. De panelen moeten natuurlijk zoveel mogelijk zonlicht opvangen, zover mogelijk van schoorstenen en dakkapellen geplaatst worden in verband met schaduwval. Een optimale bevestiging aan uw dak met goedgekeurde materialen is vanzelfsprekend ook nodig.

In de meeste gevallen zijn schuine daken voorzien van dakpannen. Voor de bevestiging van de zonnepanelen op de dakpannen maken onze installateurs gebruik van dakhaken. Aan deze dakhaken worden rails gemonteerd, waaraan de zonnepanelen worden vastgemaakt. De montage van de panelen is afhankelijk van welk soort dak u heeft. Een dak van dakpannen, golfplaten of bitumen gaat prima.

Plaatsing van zonnepanelen op een schuin dak

Wij zorgen voor een betrouwbaar montagesysteem (doorgaans ClickFit Evo) dat aan uw dak wordt bevestigd. Het is daarbij van belang dat er voldoende ruimte is tussen uw dakpannen en de panelen, dit zorgt ervoor dat de wind er gemakkelijk tussendoor kan waaien. De wind zorgt voor afkoeling van uw zonnepanelen wat een hogere stroomopbrengst genereert.

Het rendement van zonnepanelen op een schuindak

Zonnepanelen dienen naast het opwekken van electriciteit als het even kan ook nog een leuk rendement op te leveren. Na een controle van uw dak door één van onze adviseurs wordt direct duidelijk hoeveel panelen er op uw dak kunnen en hoeveel dat gaat kosten. Als u uw energieverbruik weet kunnen zij ook uitrekenen hoeveel panelen u daadwerkelijk nodig heeft en wat deze op de korte en lange termijn gaan opleveren.

Onze adviseurs komen graag vrijblijvend langs om samen met u de juiste installatie samen te stellen, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden die uw dak bieden. Laat uw gegevens achter en wij hebben binnenkort contact.