Zelf stroom opwekken, opslaan en weer verbruiken?

Over opslag van zonne-energie

Zonne-energie opslaan is een prima mogelijkheid in opkomst. Met het oog op de stijgende energiekosten in Nederland en het willen investeren in een groenere samenleving zijn de afgelopen jaren steeds meer mensen ertoe overgegaan zelf stroom te produceren door het installeren van zonnepanelen. Tot nu toe werd het grootste deel van de opgewekte stroom door de zonneenergie installatie aan het openbare stroomnet terug geleverd. Via de zogenaamde salderingsregeling kan de terug geleverde stroom op een later tijdstip weer gebruikt worden.

Het wordt echter steeds gebruikelijker om deze stroom door zonnepanelen opgewekt zélf te gebruiken om onafhankelijker te zijn. Zeker na 2020 is het zeer waarschijnlijk dat het financieel aantrekkelijk wordt om deze zelf opgewekte stroom met zonnepanelen zelf op te slaan.

Een accu opslagsysteem slaat de elektriciteit op die overdag door de zonnepanelen wordt gegenereerd. Deze elektriciteit is dan later, als het donker is, bij u thuis beschikbaar. Hiermee wordt de kloof overbrugd tussen het moment dat zonlicht maximaal beschikbaar is en het moment dat vraag naar elektriciteit maximaal is

Mocht de stroom uitvallen, dan kunt u met een accu opslagsysteem uw gehele huis of bepaalde toestellen van continue stroom voorzien. Met een accu opslagsysteem in combinatie met zonnepanelen, kunt u thuis tijdens stroomuitval gebruik maken van door zonne-energie gegenereerde elektriciteit.

Met een accu opslagsysteem wordt u onafhankelijker van uw stroomleverancier.

Interesse in zo’n systeem? Vul ons contact formulier in en wij maken op korte termijn een afspraak met u.