Wat zit er eigenlijk tussen een dakpan en een zonnepaneel in?

Zoals u op de foto’s hieronder kunt zien zitten er bij deze installatie een aantal onderdelen onder de zonnepanelen. De rails waarop de zonnepanelen gemonteerd worden. Deze zit gemonteerd op een dak met met zogenaamde dakhaken die meestal op uw dak geschroefd worden (tussen de dakpannen in). Daarnaast zitten er bij deze installatie ook zogenaamde micro-omvormers gemonteerd. Bij ons is dit altijd van het gerenommeerde merk Enphase. Deze zorgen ervoor dat er per zonnepaneel stroom wordt opgewekt. Een beetje schaduw op één zonnepaneel haalt dan niet de hele installatie opbrengst omlaag. Verder wordt alles met elkaar verbonden door speciaal daarvoor ontworpen kabels. Uiteindelijk wordt de micro-omvormer aangesloten op het zonnepaneel om vervolgens het paneel op de rails te monteren.

Tussen dakpan en zonnepaneel

Tussen dakpan en zonnepaneelTussen dakpan en zonnepaneel