Wat zijn voordelen van zonne-energie?

Geen kosten. De stroom die je met behulp van zonnepanelen opwekt, is gratis, de zon schijnt toch. Bovendien hoeft de zon niet altijd te schijnen om stroom op te kunnen wekken, alleen daglicht is al voldoende.

Bewust gebruik. Bezitters van zonnepanelen gaan over het algemeen bewuster om met stroom en verbruiken gemiddeld minder dan huishoudens, waarbij geen panelen op het dak bevestigd zijn. Een lager stroomverbruik betekent minder kosten maar is ook minder belastend voor het milieu.

Installatie. Zonnepanelen kunnen in korte tijd bij je op het dak geïnstalleerd worden door een erkend installatiebedrijf. Vaak is de montage ervan al binnen een dag gereed.

Betrouwbaarheid. Zonnepanelen zijn betrouwbaar en kennen een lange levensduur, gemiddeld wel van zo’n 25 jaar.

Waarde van je huis. De waarde van de woning neemt toe na het plaatsen van zonnepanelen. Ook als je in de toekomst je huis wilt verkopen, is het gunstig om panelen te hebben. De aanwezigheid van zonnepanelen betekent een hogere vraagprijs voor je huis.

Uitstoot. Zonnepanelen veroorzaken geen broeikasgassen en kennen dus ook geen CO2 uitstoot en zijn derhalve beter voor het milieu dan andere (fossiele) energiebronnen.

Add Comment