Nieuwe micro-omvormer DS3 van APsystems

Nieuwe micro-omvormer DS3 van APsystems

In het voorjaar van 2021 zal bij APSystems de nieuwste en meest krachtige dual micro-omvormer beschikbaar zijn: de DS3.

APSystems is er trots op. Het is een mooi product geworden waar maar liefst 3 jaar aan is gewerkt. Er is enorm goed over nagedacht. Mocht er in de toekomst toch nog een verbetering bedacht worden kan deze via een update van de firm- en software geinstalleerd worden.

De DS3 micro-omvormer heeft een volledig nieuwe architectuur die 50% meer vermogen en een hogere efficiëntie zal geven. Tevens is de communicatie module beter beveiligd. Hierdoor zijn de productiegegevens die worden verwerkt nog beter beveiligd.

Wat betreft de materialen die voor de behuizing zijn gebruikt. Hier is er gekozen voor een innovatief en compact ontwerp dat gegoten aluminium aan de voorkant en robuust polymeer aan de achterkant combineert. Hierdoor is de DS3 aanzienlijk lichter dan voorgaande micro-omvromers.

Alle componenten zijn nog steeds ingekapseld met siliconen om de spanning op de elektronische componenten te verminderen, om de warmteafvoer te optimaliseren, waterdichtheid nog meer te verbeteren en de betrouwbaarheid van het systeem te garanderen.

De nieuwe DS3 is het resultaat van innovatieve engineering waardoor het aantal onderdelen met 20% is verminderd en het AC-uitgangsvermogen is toegenomen met meer dan 50% t.o.v. van de huidige YC600.

De prestaties van de Dual micro-omvormer DS3 zijn ongeëvenaard door het geleverde AC uitgangsvermogen van 900 Watt. Met een efficiëntie van 97%, optimale MPPT-spanning, kan de DS3 twee panelen tot 650 W elk aansluiten.

Een ander voordeel van de micro-omvormers van APSystems is dat deze blijven werken bij veel minder licht. Tot een opbrengst van ver onder de 20V zelfs.

Er is ook ondersteuning voor eventuele aanpassingen aan het net, ook op afstand en verbeterde upgrade functionaliteit m.b.v. monitoring.

Heeft u interesse in een zonne-energie installatie op uw eigen dak met de nieuwste micro-omvormers van APsystems? Laat uw gegevens dan achter op onze contactpagina. Dan zoeken wij op een ander moment contact met u op voor een vrijblijvend advies gesprek.

Add Comment