Zonnepanelen op Opperdam in Volendam

Zonnepanelen op de Opperdam in Volendam

Onlangs heeft NewSolar een zonnepanelen installatie mogen leveren in opdracht van de gemeente Edam-Volendam. Op het dak van Spothal de Opperdam in Volendam zijn een kleine 200 zonnepanelen van het merk Longi met een opbrengst van 365Wp per paneel geplaatst. Als omvormer voor dit project is gekozen voor 3 fase model van SolarEdge, de SE-55K, als secundaire een zogenaamde SESU met synergy technologie. Samen met de bekende power optimizers die ook van SolarEdge zijn is dit een mooie zonne-energie installatie geworden waar de gemeente trots op mag zijn.

Besparing

Er wordt hier niet alleen een mooie CO2 reductie behaalt maar tevens een forse besparing op de energie rekening.

Weerstation

Als extra is er bij deze installatie ook gekozen om een weerstation te installeren. Dit om met de gegevens die dit station aanlevert via diverse wiskundige berekeningen (automatisch) achteraf de theoretische opbrengst van het systeem te kunnen weergeven. Hierin wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met zonsterkte, instralingshoek van de zon, temperatuur en wind. Hierdoor kun je snel zien of er een manko is aan het systeem. Als de theoretische opbrengst sterk verschilt met de werkelijke opbrengst gaat er waarschijnlijk iets niet goed en kan er actie ondernomen worden.

Zelf meer informatie nodig?

Heeft u interesse in een zonne-energie installatie op uw eigen (bedrijfs) dak? Bel 033-2587860 en maak direct een afspraak met een adviseur voor een vrijblijvend advies gesprek.

Natuurlijk kunt u uw gegevens ook achterlaten op onze contactpagina. Dan zoeken wij op een later moment contact met u.

Zonnepanelen op Opperdam te Volendam

Add Comment