Zonnepanelen vaak voordeliger dan gedacht

De prijs van toen en die van nu?

Geld besparen op de energierekening is voor veel mensen belangrijk. Zonnepanelen installeren op uw dak is een prima mogelijkheid om dit te realiseren. Onderzoek wijst uit dat veel particulieren de prijs van zonnepanelen te hoog inschatten. De laatste jaren is de prijs van een zonne-energie installatie juist spectaculair gedaald. Zo betaalde u bij ons in 2012 voor een systeem met een vermogen van 3000 Wattpiek ongeveer 5000 euro exclusief btw. (schuin dak, centrale omvormer) Momenteel is deze prijs ongeveer gehalveerd.

Wat verwachten wij voor de nabije toekomst

De laatste maanden stabiliseert de prijs zich. Dit komt o.a. door de grote vraag naar zonnepanelen en het uitblijven van betaalbare inovaties. Doordat de verwachting is dat de prijs van de zonnepanelen in de nabije toekomst niet veel verder zal dalen is dit het ideale moment  om ze aan te schaffen. Een maand wachten betekent nu dus ook dat u een maand later uw zonnepanelen terugverdiend heeft. Daarnaast lijken ook de energie prijzen in een stijgende lijn te zitten, nog een extra reden om nu te investeren in zonnepanelen en zo te besparen op uw energierekening.

Terugverdientijd van uw investering

Op dit moment bedraagt de terugverdientijd van uw investering ongeveer 7 jaar bij een zonne-energie installatie zoals eerder genoemd. In principe gaat een installatie minstens 25 jaar mee. U heeft nadat u uw investering heeft terugverdiend dus nog jarenlang plezier van uw installatie.

Vraag naar uw persoonlijke aanbod

Hebben we uw interesse gewekt? Fijn! Wij werken uitsluitend met onze eigen adviseurs. Zij komen graag bij u langs om de situatie te beoordelen en brengen vervolgens geheel vrijblijvend en gratis een offerte uit waarin wij u een mooi aanbod doen.