Een camper op zonne-energie is geen toekomstmuziek meer

Een team van TU Eindhoven heeft een zonnecamper ontwikkelt die 730 kilometer per dag kan rijden

Op reis met een camper die alleen de zon nodig heeft om te rijden en te kunnen kamperen, daar vertellen we u graag meer over. Dat is eens wat anders dan een nieuwtje over een zonne-energie installatie op het dak van een huis. Het Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven is onlangs begonnen aan hun reis richting het zuiden. Om precies te zijn op 18 september Tijdens hun duurzame reis naar Zuid-Europa proberen zij ons via een blog op de hoogte te houden van hun belevenissen. Onderweg doen zij steden als Brussel, Parijs, Le Mans en Madrid aan.

De camper is uitgerust met een douche, toilet, een keukentje en bed. Op de camping kan het dak van de camper omhoog waardoor er meer ruimte ontstaat. Het dak, wat uit zonnepanelen bestaat, zorgt er constant voor dat er voldoende lading aan boord is om te rijden maar ook alle andere apparaten aan boord van stroom te voorzien. Bovendien kunnen er op de camping nog extra zonnepanelen “uitgeschoven” worden om de accu’s sneller van nieuwe energie te voorzien.

In de camper is ruimte voor twee personen. De afmetingen zijn ruim voldoende hiervoor. In uitgevouwen stand is de camper 4,4 meter breed en 2,54 meter hoog. Het gewicht is weegt 1700kg en hij kan maximaal 120 km per uur.

Het team wil vooral inspireren. Zij gaan langs bij overheidsinstellingen zoals het Europees Parlement in Brussel en de ambassade in Parijs. Daarnaast bezoeken ze andere universiteiten en verschillende bedrijven. Maar tussendoor staan zij ook op campings om te laten zien hoe het voertuig gebruikt kan worden.

Meer weten over deze nieuwe vorm van reizen met een camper?

Kijk eens op hun pagina over dit project.

camper op zonnepanelen
Camper op zonne-energie
Camper op zonne-energie
Camper op zonne-energie
Camper op zonne-energie