Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis

Hoe een goede zonnepanelen installatie de waarde van uw huis verhoogt.

Uit onderzoek blijkt dat een huis met zonnepanelen niet alleen sneller verkoopt, maar ook meer waard is. Gemiddeld stijgt een woning ongeveer € 5.000 in waarde bij een gemiddeld zonnesysteem. Bij grotere installaties neemt de waarde nog meer toe.

Uit onderzoek van DNE Research blijkt dat er inmiddels zelfs meer dan 2 miljoen huizen over zonnepanelen beschikken. Niet zo gek als je bedenkt dat je huis er gewoon meer waard van wordt. Als je als huishouden zonnepanelen koopt, krijg je daar echter geen landelijke subsidie meer voor, wel is het zo dat er geen BTW meer berekent hoeft te worden voor woningen, die is toch een soort subsidie van 21% die normaal bovenop de verkoopprijs komt.

De Nederlandse Bank spreekt van een “positieve premie” die bij de prijs van ‘groene’ huizen kan worden opgeteld, omdat huizenkopers verwachten dat het energieverbruik lager zal zijn en omdat de kosten van de verduurzaming al zijn gemaakt.

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis substantieel en hebben een positieve invloed op het verplichte energielabel.

Op de woningmarkt is een mooi energielabel een extra verkoopargument. Bovendien hebben studies laten zien dat een energiezuinig huis nu al meer opbrengt dan hetzelfde huis met een slechtere energieprestatie. Dit besef bij kopers zal alleen nog maar toenemen. Het leuke aan zonnepanelen is dat de invloed op het energielabel behoorlijk is.

Door zonnepanelen aan te schaffen verlaagt u de zogenaamde EnergieIndex en kunt u het energielabel met één of meerdere stappen verhogen.

De waardevermeerdering kan oplopen tot boven de aanschafprijs van uw installatie! Zonnepanelen zijn dus een duurzame investering. Gezien de stijgende energieprijs, neemt de waardevermeerdering als gevolg van zonne-energie ook toe!

 

Add Comment