Aanpassing BTW teruggave regeling zonnepanelen

 

NewSolar

BTW teruggave termijn zonnepanelen aangepast

De termijn waarbinnen consumenten de btw kunnen terugvragen over de aanschaf en installatie van zonnepanelen wordt ingekort tot zes maanden na afloop van het jaar waarin de zonnepanelen zijn gekocht. 

Als u gebruik maakt van de btw teruggave kunt u honderden euro’s besparen, afhankelijk van de grootte van uw zonne-energie installatie. Eerder was er niet echt een duidelijke termijn waarbinnen u de btw kan terugvragen (21% van uw investering). Nu dus 6 maanden na afloop van het jaar van aanschaf van uw zonnepanelen. Lukt het niet om binnen deze termijn uw btw terug te vragen kan dit nog steeds binnen 5 jaar na aanschaf van uw zonnepanelen. U kunt in dit geval echter geen bezwaar meer indienen mocht uw aanvraag afgewezen worden. 

Verder komt er een aanpassing in de kleine ondernemingregeling welke per 1 januari 2020 wordt ingevoerd. Hierdoor wordt het o.a. minder aantrekkelijk om de btw terug te vragen bij een uitbreiding van uw zonne-energie installatie. Het is daarom verstandig om u vooraf te laten informeren over een eventuele uitbreiding van uw zonne-energie installatie als u hier ook de btw over wilt terugvragen. Wij besteden uw BTW terug aanvraag uit bij Tax in shape. Een betrouwbaar bedrijf wat een belastingaangiftepraktijk is en waar u natuurlijk altijd contact mee op kunt nemen. Naast bovenstaande informatie kunt u zich verder verdiepen in de nieuwe KOR (Kleine OndernemersRegeling) en haar regels op het gebied van zonnepanelen via een nieuwsbericht van het Solarmagazine.