Zonnepanelen aanschaffen in 2024? Dit is wat je moet weten

Zonnepanelen aanschaffen in 2024? Dit is wat je moet weten

Zonnepanelen op je dak zijn nog steeds een slimme investering. Ook zonder de salderingsregeling verdien je de kosten binnen de levensduur van de panelen gemakkelijk terug. Maar focus niet alleen op hoe snel je ze terugverdient. Kijk vooral naar de jaarlijkse besparing op je energierekening en de totale winst over de lange termijn. Uiteindelijk leveren zonnepanelen altijd financieel voordeel op voor een gemiddeld huishouden.

Daarnaast blijven zonnepanelen ook in de toekomst dé manier om je eigen stroom op te wekken. Ze zorgen ervoor dat je woning klaar is voor de toekomst, beschermen je tegen mogelijke stijgende energieprijzen, en verhogen de waarde van je huis. Kortom, met zonnepanelen kies je voor een veilige en verstandige investering zonder grote risico’s.

Onze tip? Als je dak geschikt is en je budget het toelaat, overweeg dan om zonnepanelen te plaatsen. Heb je extra ruimte en kun je het betalen? Overweeg dan om wat extra panelen te installeren, zodat je goed voorbereid bent als je in de toekomst elektrisch wilt rijden en thuis wilt opladen.

De markt is nu gunstig

Interesse in zonnepanelen? Wacht dan niet te lang. Als je nu instapt, kun je nog twee jaar profiteren van de salderingsregeling. Bovendien is de markt momenteel erg gunstig: er is voldoende voorraad aan panelen en de installatie kan snel plaatsvinden. Zonnepanelen hebben de afgelopen jaren bovendien een steeds hoger vermogen gekregen. Bovendien zijn de prijzen laag te noemen momenteel.

Verkort je terugverdientijd

Je kunt de terugverdientijd van zonnepanelen aanzienlijk verkorten door zoveel mogelijk zelf de opgewekte stroom te gebruiken. Dat wordt extra belangrijk wanneer de salderingsregeling straks afloopt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elektrische apparaten gebruikt op momenten dat de zon schijnt. In de Zonnepanelen-checker kun je zien hoeveel verschil dat kan maken voor je totale besparing en terugverdientijd.

Met deze stappen ben je goed op weg naar een duurzame, toekomstbestendige woning die ook nog eens geld bespaart!

Interesse om op korte termijn te investeren in zonnepanelen? Vraag direct vrijblijvend advies aan.