Platdak en zonnepanelen gaan goed samen

Zonnepanelen op een platdak, onze mogelijkheden

Sommigen denken dat een plat dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Gelukkig klopt dit niet! Zonnepanelen op een platdak plaatsen is bijna altijd goed mogelijk. Ook op deze manier geniet u van zonne-energie op uw eigen dak. Wij vertellen u er graag meer over.

Zonnepanelen op platdak plaatsen

Platdak met zonnepanelen door NewSolar WoudenbergHeeft u een platdak? Net als op schuine daken is het bijna altijd mogelijk om daar zonnepanelen op te plaatsen. De ideale hellingshoek waarmee het zonnepaneel geplaatst wordt is op een platdak te bepalen met speciale frames hiervoor. Een voordeel is voor sommigen misschien wel dat de zonnepanelen op een platdak niet goed te zien zijn.

Extra ballast op een platdak

De ballast die op een platdak onder de zonnepanelen geplaatst dient te worden moet op een goede manier berekent te worden. U moet ervan uit kunnen gaan dat de zonnepanelen stevig op het dak liggen en ze niet kunnen gaan schuiven.

Ook is het belangrijk dat het dak de benodigde ballast met de zonnepanelen en de onderconstructie kan dragen. Natuurlijk zonder de maximum waarde hiervoor te overschrijden. Dat is een harde eis om zonnepanelen op een plat dak te kunnen plaatsen.

Wij leggen u in een persoonlijk gesprek graag uit welke programma’s wij gebruiken om dit op een juiste manier uit te rekenen.

Het legplan van uw zonnepanelen op een platdak

Een legplan geeft aan hoe uw zonnepanelen op het dak worden geplaatst. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekeken of uw dak geschikt is voor de extra ballast die een zonne-energie installatie met zich meebrengt.

Mocht dit nu niet het geval zijn dan zijn er wellicht nog andere mogelijkheden om zonnepanelen op uw plat dak te kunnen installeren. Zo is er bijvoorbeeld ook een mogelijkheid om de voeten van de frames onder de zonnepanelen in te branden in uw dakleer.

Daarnaast kijken wij ook naar diverse andere zaken. Bijvoorbeeld naar de hellingshoek van de zonnepanelen en de afstand tussen de panelen. Daarnaast is ook de opstelling een onderdeel van het zonnepanelen legplan.

De hellingshoek van uw zonnepanelen op een platdak

Op platte daken werken wij meestal met materialen van Sunbeam, een inmiddels zeer gewaardeerd Nederlands bedrijf. Met de materialen die zij leveren plaatsen wij de panelen in een zuid-opstelling onder een hoek van 12 graden. Mocht blijken dat bij u een zogenaamde oost/west opstelling de juiste is plaatsen wij deze onder een hoek van 10 graden. Hierdoor kan er meer oppervlakte van uw dak benut worden zonder dat dit een schaduwval bij andere panelen oplevert.

Is uw platdak geschikt voor zonnepanelen?

Bent u na het lezen van bovenstaande informatie benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op uw eigen platte dak. Schuur, garage, uitbouw of het platte dak van uw huis? Neem contact met ons op, wij rekenen u graag voor wat de CO2 besparing is en de mogelijke besparing op uw energie rekening.