Garantie op uw zonne-energie systeem

Garantie NewSolar Woudenberg

Garantie NewSolar Woudenberg

Een paneelinstallatie vraagt een aardige investering en daarom mag u verwachten dat u lang van de installatie kunt profiteren en dat de garantie in orde is. De technische levensduur van een zonnepaneel installatie is afhankelijk van de gebruikte materialen maar wordt geschat op 20-25 jaar!

Bij zonnepaneel installaties is sprake van verschillende soorten garanties die wij hieronder nader zullen toelichten.

Productgarantie

De productgarantie wordt gegeven op de materialen zelf. Deze garantie is, zoals de naam al verraad, van toepassing op defecten in het product zelf. Deze garantie wordt gegeven op zowel de zonnepanelen als de omvormers en is in de meeste gevallen ten minste 10 jaar.

Vermogensgarantie

De vermogensgarantie wordt door de paneelfabrikant gegeven op het vermogen dat het zonnepaneel produceert onder standaard testcondities. Deze wordt altijd afgegeven over minimaal 25 jaar. Deze garantie heeft geen betrekking op defecten in het zonnepaneel, maar op de degeneratie van de zonnecellen in het paneel. De reactie die in het paneel optreedt neemt in de loop der jaren af en hierdoor daalt de productie van het paneel.

De gegeven vermogensgaranties kunnen sterk variëren. De meest voorkomende vorm van vermogensgarantie is de lineaire vermogensgarantie waarbij het paneel na 25 jaar nog ongeveer 80 procent van het oorspronkelijke vermogen levert. Wel zien we dat het eindvermogen dat paneelfabrikanten geven in de jaren licht omhooggaat.

Garantie op de installatie

Deze garantie is van toepassing als bijvoorbeeld een kabelaansluiting niet goed is en problemen veroorzaakt, of de bevestigingsmaterialen die loskomen bij een ‘normale’ storm (een tornado, net zoals oorlogsgeweld, valt buiten het bereik van welke garantie of verzekering dan ook). Wij geven een standaard installatiegarantie van 2 jaar.

Kwaliteitsgarantie

Deze vorm van garantie wordt in tegenstelling tot de hiervoor omschreven garantievormen niet geboden in jaren. Deze garantie krijgt u in de vorm van keurmerken en erkenningen waardoor ons bedrijf is erkend. Deze keurmerken bieden u als klant de zekerheid dat ons bedrijf en installatie personeel voldoet aan alle eisen en bekend staat als vakbekwaam.

NewSolar beschikt over de volgende kenmerken en certificeringen:

Zonnekeur certificering

InstallQ kwaliteitsregelingen

VCA gediplomeerd

NewSolar is lid van:

Techniek Nederland

Jouw huis slimmer

Meer met minder energie

Europees fonds voor energieontwikkeling

Daarnaast is NewSolar Zakenvriend van:

KWF-kankerbestrijding

Mocht u meer over onze garatievoorwaarden en behaalde certificaten willen weten? Neem contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.