Een thuisbatterij via NewSolar is een goede keus

Waarom een thuisbatterij?

Heel veel huishoudens hebben inmiddels zonnepanelen waardoor de energie vanzelf wordt opgewekt. Deze opgewekte energie is regelmatig te veel voor uw eigen verbruik. In plaats van terugleveren aan het elektriciteitsnet kunt u op dat moment eerst uw thuisaccu opladen. Deze opgeslagen stroom kunt u dan gebruiken op een later moment als het donker is en er te weinig stroom wordt opgewekt voor uw verbruik op dat moment. Uw energiekosten zullen hierdoor dalen.

Over NewSolar

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van o.a. thuisbatterijen. Onze adviseurs en gecertificeerde monteurs zijn u graag van dienst om duurzame installatie oplossingen te realiseren bij u thuis of op kantoor. Er gingen u al veel tevreden klanten voor.

Met een accu van NewSolar kunt u direct beginnen met het verlagen van uw energiekosten. Door thuis stroom op te slaan kunt u nu beslissen waar en wanneer u de energie wilt gebruiken. Wij verkopen thuisaccu’s van bekende merken als Huawei, Enphase en APSystems.

NewSolar heeft ondertussen veel kennis van een accu voor uw zonnepanelen. Met zo’n accu kunt u stroom opslaan en later gebruiken als er door uw zonnepanelen niet of onvoldoende opgewekt wordt. Ook kunt u de stroom gebruiken of juist terugleveren als de prijs per KWh hoog is en u een dynamisch energie contract heeft.

Zonnepanelen van NewSolar

Duurzamer wordt het niet

De klimaatimpact van uw energieverbruik wordt met een thuisaccu nog minder. Wanneer de werking van uw installatie goed is uitgelegd en deze door onze specialisten op de juiste manier is geïnstalleerd, dan heeft uw energieverbruik geen impact meer op het klimaat. Zowel overdag, als ’s avond maakt u gebruik van groene energie, door uzelf opgewekt!

Omdat u geen stroom meer van het elektriciteitsnet nodig hebt, belast u het klimaat ook niet. In Nederland zijn we hard bezig om onze energievoorziening te verduurzamen, maar dit heeft tijd nodig. Nog regelmatig moeten helaas gas- en kolencentrales bijspringen om een energietekort te voorkomen. U bent geen onderdeel van deze uitstoot, u regelt zelf uw energie.

zonnepanelen-thuisaccu-schema

De toekomst van thuisbatterijen

De toekomst van thuisbatterijen in Nederland ziet er rooskleurig uit. Door onderzoek en vooruitgang in batterijtechnologie daarnaast een toenemende vraag worden thuisbatterijen efficiënter en betaalbaarder.

Naarmate thuisaccu’s vaker voorkomen en de technologie blijft verbeteren, zullen thuisbatterijsystemen een steeds belangrijker worden in onze energie-infrastructuur.

BTW terug bij aanschaf batterij

Slimme thuisbatterijen die aangesloten zijn op een dynamisch energiecontract kunnen in principe aanspraak maken op btw-teruggave.

Een belangrijke voorwaarde voor consumenten om de btw op een thuisbatterij terug te kunnen vragen, is de combinatie met een dynamisch energiecontract en in- en verkoop op de energiemarkt, het zogenaamde traden. Dit traden zorgt ervoor dat de Belastingdienst een consument dient aan te merken als btw-ondernemer.

Hierdoor wordt de financiële aantrekkelijkheid van het investeren in thuisaccu’s vergroot. De terugverdientijd, die voorheen op bijna negen jaar lag, is nu teruggebracht naar slechts zeven jaar, waardoor huiseigenaren beter kunnen profiteren van de voordelen van energieopslag. Dit geldt alleen voor thuisbatterijen die slim handelen met een dynamisch energiecontract.

Er zijn wel regels

De btw op de aankoop en installatie van een thuisbatterij kan worden teruggevorderd, mits er aan een aantal voorwaarden is voldaan:

U bent misschien al bekend met het BTW teruggaveproces van zonnepanelen. Tot 2023 kon u uw betaalde BTW terugkrijgen. Omdat u met zonnepanelen stroom teruglevert aan het net, en daar een vergoeding voor kreeg, werd je eigenlijk een kleine ondernemer. Daarna werd de Kleine Ondernemersregeling (KOR) aangevraagd en waren er verder geen administratieve lasten meer.

Hetzelfde geldt nu ook voor thuisbatterijen, mits je aan wat voorwaarden voldoet. Een dynamisch energiecontract in combinatie met een slimme thuisbatterij die energie gunstig inkoopt en duurder verkoopt maakt jou namelijk een handelaar in stroom en daarmee maak je rendement. Dit maakt jou dan ook een kleine ondernemer.

Daarom moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

1. U heeft een slimme thuisbatterij
Een gewone thuisbatterij laat je stroom opslaan en later verbruiken, maar het geeft je niet de optie om daadwerkelijk te handelen in stroom.

2. U heeft een dynamisch energiecontract
Om een BTW teruggave te krijgen op uw thuisbatterij moet u een dynamisch energiecontract hebben afgesloten.

Goed om te weten: zorg ervoor dat het energiecontract op dezelfde naam staat afgesloten als degene die de thuisbatterij aanschaft. Dit is nodig voor de BTW teruggave.

3. Eerdere Kleine Ondernemersregeling
Heeft u al eerder een BTW teruggave aangevraagd voor zonnepanelen? Dan kan het zijn dat je niet zomaar een tweede teruggave kan ontvangen. In dit geval is het aan te raden om zowel de thuisbatterij als het dynamische energiecontract op de naam van (bijvoorbeeld) een partner te zetten.

Voldoet u niet aan één van deze voorwaarden? Dan kan het alsnog mogelijk zijn om een BTW teruggave te ontvangen. Neem hiervoor contact op met bijvoorbeeld De Centrale.

Moet ik ook BTW afdragen?
Om de BTW afdracht vooraf te kunnen bepalen, is er een formule ontwikkeld. U betaalt eenmalig ongeveer €15 per kWh capaciteit van uw thuisbatterij.

Let op: is de totale BTW van uw thuisbatterij meer dan €2.495? Dan moet u gedurende de 4 opvolgende jaren ongeveer €15 BTW per kWh opwekcapaciteit afdragen.

Klaar voor uw thuisbatterij?
Dankzij de BTW teruggave is een eigen thuisbatterij een nóg slimmere investering geworden. Klaar om een stap naar de toekomst te zetten? Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan.

btw terug thuisaccu

Interesse in een thuisaccu? Vraag een vrijblijvende offerte aan.