5 feiten waarom zonnepanelen wel degelijk helpen

Zonne-energie is de meest voorkomende energiebron op aarde
Er is elk uur genoeg zonne-energie die de aarde raakt om een ​​heel jaar in alle energiebehoeften van de mensheid te voorzien.

Zonnepanelen kunnen gesubsidieerd worden

Je leest het goed! In sommige gemeenten zijn er subsidieregelingen rondom de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast betaal je over je zelf opgewekte stroom geen BTW, energiebelastingen of leveringskosten. Wek je teveel stroom op? Dan kun je deze terugleveren aan het energiestroomnet. Dat heet salderen. En lever je meer terug dan je zelf verbruikt bij je energieleverancier? Dan kun je voor dat overige deel een terugleververgoeding ontvangen. Zo worden zonnepanelen wel héél aantrekkelijk.

Zonnepanelen zijn waardeverhogend voor je woning

Wist je dat zonnepanelen de waarde van de woning verhogen? Zonnepanelen op het dak van je woning maken het huis bij verkoop gemiddeld € 5.000,- meer waard en deze waarde is nog hoger bij grotere installaties. In veel gevallen is de meerwaarde van je woning hoger dan de aanschafprijs van de set zonnepanelen. Die heb je dus al terugverdiend!

Zonnepanelen kunnen ook op een huurhuis geplaatst worden

Zeker! Ook op een huurhuis kunnen zonnepanelen geplaatst worden. Je hebt hierbij twee mogelijkheden in eigendom van de zonnepanelen: je kunt als huurder zelf eigenaar worden of de verhuurder wordt eigenaar. Als er de mogelijkheid is om als huurder eigenaar te worden, kun je de zonnepanelen met toestemming van de verhuurder plaatsen. Heb je een gemeenschappelijk dak? Dan schaft de woningcorporatie de zonnepanelen aan en wordt de opgewekte stroom onder bewoners verdeeld.

Zonnepanelen zijn een onuitputtelijke energiebron

Voor zover wij weten zal de zon de komende 100 jaar niet stoppen met schijnen, gelukkig maar! Dit betekent dat wij, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, ons hele leven nog kunnen genieten van duurzame energie van de zon.

Met zonnepanelen kun je geld besparen

Natuurlijk, zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee! Wist je dat je via zonnepanelen gemiddeld € 500,- per jaar kunt besparen? Als dat geen goed nieuws is! Benieuwd hoeveel jij precies kunt besparen?

Add Comment