Waarom zou ik mijn zonnepanelen zakelijk kopen?
Waarom zijn zonnepanelen interessant voor het MKB?
 • Bespaar geld, nu tot in de verre toekomst
 • Profiteer van belastingvoordeel en/of subsidies
 • Verhoog de waarde van uw pand, verhoog uw energielabel
 • Bescherm het milieu, beperk CO2 uitstoot
 • Word onafhankelijker van energie bedrijven
 • Zorg voor een betere uitstraling van uw bedrijf
 • Voldoe aan uw verplichting vanuit Informatieplicht energiebesparing
Zelf energie opwekken?

Wordt onafhankelijker van energieprijs schommelingen en bespaar op uw energiekosten met een zonne-energie installatie van NewSolar. Een investering in zonnepanelen levert gemiddeld een financieel rendement op van 8%. Een ander voordeel is dat u minder afhankelijk wordt van uw energieleverancier, u produceert tenslotte zelf ook (schone groene) energie.

Fiscale voordelen en subsidies

Voor ondernemers is de investering in zonnepanelen extra aantrekkelijk door gebruik te maken van een aantal fiscale voordeelregelingen. Zo is er bijvoorbeeld de KIA (Kleinschaligheids Investerings Aftrek) en de VAMIL regeling.

De aanschaf van zonnepanelen kunt u ook als ‘gewone investering’ in bedrijfsmiddelen afschrijven en aftrekken van uw fiscale winst. Verder mag u de BTW aftrekken van uw eigen aangifte omzet belasting.

Voor grootverbruikers met een hoofdaansluiting groter dan 3 x 80 Ampère is er daarnaast de Subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE++)

Met de SDE++ subsidie is het mogelijk om 15 jaar lang een vergoeding te krijgen op de geproduceerde stroom.

Laat NewSolar u helpen met uw SDE++ aanvraag

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) geeft subsidie aan bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig hernieuwbare energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen. Oriënteer u op de achtergrond en werking van deze regeling. Of ga direct door naar de aanvraagfase, de realisatiefase of de productiefase. Omdat wij als NewSolar de energietransitie o.a. in de provincie Utrecht en Gelderland willen versnellen, bieden wij ondernemers uit deze regio de mogelijkheid om optimaal van deze subsidie gebruik te maken door hen te helpen met de subsidieaanvraag.

meer lezen

SVMM_Maarn_NewSolar
Postcoderoos regeling

Postcoderoosregeling in 2021 voor VVE’s en coörperaties

De postcoderoosregeling voor VVE’s en energiecoöperaties, wordt vervangen door een subsidieregeling. Dat schrijft de minister van Economische Zaken en Klimaat vandaag in een brief aan de Kamer. De nieuwe stimuleringsregeling kan vanaf 2021 aangevraagd worden. Er zal hiervoor 37 miljoen euro beschikbaar zijn in 2021.

Meer lezen

Oosterlicht Vianen NewSolar Woudenberg
Energie investeringsaftrek (EIA)

Wanneer u als ondernemer investeert in zonnepanelen kunt u mogelijk gebruik maken van de Energie investeringsaftrek.

Hiervoor moet wel aan een tweetal voorwaarden worden voldaan:

De door u aangeschafte installatie dient een minimaal vermogen te hebben van 15 kWp. Met de huidige paneelvermogens is dit al haalbaar bij een totaal van ca. 40 panelen.

Om gebruik te kunnen maken van de EIA dienen de zonnepanelen te worden aangesloten op een netaansluiting kleiner of gelijk aan 3x80A, de zogenoemde kleinverbruik aansluiting.

Wanneer aan de bovenstaande voorwaarde wordt voldaan is het mogelijk om de factuur in te dienen voor de EIA. U kunt in dit geval 45 procent van de door u gemaakte investering aftrekken van uw fiscale winst.

Wilt u meer weten over deze regeling? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 033-258 78 60. Ook kunt u een bericht achterlaten op onze contactpagina. Wij helpen u graag verder.

Op de volgende pagina: Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers kunt u uitgebreidere informatie vinden

Gerrit Rietveld College NewSolar
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en zonnepanelen

Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA) is in het leven geroepen om het investeren in bedrijfsmiddelen te stimuleren. Door middel van deze regeling kunt u tot maximaal 28% van uw investering in zonnepanelen extra aftrekken van uw winst. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van eventuele andere investeringen die u heeft gedaan in het jaar van aanschaf van zonnepanelen.

Als u zonnepanelen hebt aangeschaft mag u KIA combineren met andere regelingen, zoals EIA. Het rendement op de investering in zonnepanelen wordt daarmee nog aantrekkelijker.

Tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2020
Investering Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
niet meer dan € 2.400 0%
€ 2.401 t/m € 58.238 28% van het investeringsbedrag
€ 58.239 t/m € 107.848 € 16.307
€ 107.849 t/m € 323.544 € 16.307 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven de € 107.848
meer dan € 323.544 0%
Postcodeproject NewSolar
vakschool-wageningen
MIA en Vamil voor ondernemers

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het belastingvoordeel kan netto oplopen tot 12%.

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Het budget voor 2020 voor MIA is € 124 miljoen. Voor Vamil is in 2020 € 25 miljoen beschikbaar.

Meer informatie over deze regeling kunt u vinden op de volgende pagina:  MIA en Vamil voor ondernemers

Hercules_Utrecht_NewSolar
Verhoog de waarde van uw pand

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw pand en hebben een positieve invloed op het duurzaam ondernemerschap.

Tevens zijn voor veel bedrijven verplichte energie scans van toepassing. Met zonnepanelen laat u niet alleen aan uw omgeving en klanten zien dat u geeft om het milieu, ook de overheid wil dat u met uw onderneming aan de eisen werkt waaraan een ondernememing tegenwoordig moet voldoen.

De waardevermeerdering kan oplopen tot boven de aanschafprijs van uw installatie! Zonnepanelen zijn daardoor een duurzame investering. Gezien de stijgende energieprijs, neemt het voordeel als gevolg van zonne-energie ook toe!

Beiaard_Utrecht_NewSolar
Zonnepanelen en het energielabel van uw pand

Een geldig energielabel voor uw bedrijfspand is verplicht als u deze verkoopt of verhuurt. Ook bij de oplevering van een bedrijfspand is een energielabel verplicht. De Inspectie Leefomgeving & Transport controleert hierop.

Met betrekking tot zonnepanelen maakt het niet uit welke zonnepanelen u gebruikt. De overheid kijkt voor de bepaling van uw energielabel naar de oppervlakte van de zonnepanelen en gaat vervolgens uit van 120Wp per vierkante meter.

Naast de fiscale voordelen en het rendement op termijn heeft het investeren in zonnepanelen ook positieve invloed op de energieklasse van het energielabel. Het energielabel voor uw bedrijfspand zal dus groener zijn op het moment dat er zonnepanelen aanwezig zijn.

Zo krijgt u een beter energielabel, wat automatisch ook betekent dat de waarde van het pand stijgt.

Atoomweg_Utrecht_NewSolar
Help het millieu

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met het klimaatprobleem en dat alleen wij dit met z’n allen op kunnen lossen.

Nu kunt u zich afvragen of u ook hier uw positieve steentje aan wil bijdragen. Een gezondere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen

Elk zonnepaneel wat wij installeren brengt ons weer dichterbij de sluiting van een enorm vervuilende kolencentrale.

Eén van de stappen die u als ondernemer dus kunt nemen, is overstappen op een duurzame energiebron. Zonne-energie is een vorm van energie die uiterst milieuvriendelijk is.

Keukenkampioen_NewSolar
Een groenere uitstraling van uw bedrijf

Zonnepanelen op het dak kunt u zichtbaar maken voor particulieren en andere ondernemers.

Dit kan bijvoorbeeld door een monitoringscherm in uw ontvangsthal te plaatsen waarop de prestaties van uw systeem zijn te zien. Hoeveel stroom heeft uw systeem al opgewekt en wat is daarmee aan CO2 uitstoot bespaard.

Vaak staan klanten en leveranciers hier positief tegenover. Dit is goed voor het imago van uw bedrijf.

Een groen imago door zichtbaarheid van de zonnepanelen. Het toont hoe een bedrijf in de wereld staat.

Karwei_Amersfoort_NewSolar

Bekijk onze zakelijke PV portfolio

Investeer op uw eigen locatie!

Klanten over het gehele installatie traject

“Iedereen, van het eerste telefoontje tot het laatste, was fijn om mee te overleggen. Met al onze verzoeken is rekening gehouden en in het project opgenomen. Het installatieproces verliep verbazingwekkend soepel. Ik zou jullie aan al mijn vrienden aanbevelen. Heel erg bedankt.”

Janneke ten Kate, Amersfoort

“Ik had besloten om zonnepanelen aan te schaffen maar geen idee waar ik moest beginnen. De adviseur van NewSolar heeft een aantal dingen voor mij uitgezocht en ik heb nu een goede start kunnen maken. Nu kan ik met vertrouwen zeggen dat ik precies heb gekregen wat ik had bedacht. Jullie hebben het geweldig gedaan! “

Julia Oomkens, Arnhem

Begin nu met besparen op uw energiekosten!

Produceer schone energie voor een gezonde toekomst

Laat uw gegevens achter en wij bellen u!
  Artikelen, Tips en Reviews

  Uit al onze berichten, zowel zakelijk als particulier

  Help mee met de verduurzaming van onze wereld

  Laat u voorlichten over de mogelijkheden

  Bel ons vandaag nog

  Kom gewoon langs

  Klein Landaas 43931 GC Woudenberg

  Email ons, we hebben binnenkort contact